Vad behöver du ha med på campingturen med familjen?

Att planera en campingtur med familjen kan vara en härlig och minnesvärd upplevelse. För att säkerställa att resan blir så smidig och bekväm som möjligt är det viktigt att ha rätt utrustning och förnödenheter. Dels är det ju bra att ha ett tält, dels en hel del annat. Vi ska gå igenom vad som kan vara bra att investera i före er campingtur.

Tält och sängutrustning

För att kunna sova bra, så krävs det att du köper ett bra tält. Välj ett tält som rymmer alla i familjen och erbjuder skydd mot väder och vind. Tänk på att ha extra utrymme för all packning. Sedan är det ju bra att ha något att sova på, som liggunderlag, eller uppblåsbara madrasser. Därtill är det bra med varsin sovsäck. För att sova ännu bättre, satsa också på små, packbara kuddar.

Kök och matlagning

Att äta är ju ett måste då man ska campa. Det kan vara smart att satsa på ett portabelt gasolkök eller stormkök samt bränsle. Det är även bra att ha med kastruller, stekpannor, tallrikar, muggar, bestick och en kniv.

För att hålla maten färsk, ta med en kylväska och kylklampar. Sedan är det även bra att ha med en vattenbehållare för dricksvatten och matlagning

Planera era måltider i förväg och ta med lättlagade ingredienser samt snacks.

Kläder och personliga artiklar

Packa kläder efter lager på lager-principen för att anpassa sig till växlande väder. Ta med extra strumpor och underkläder, samt regnkläder och solhattar. Ha även bekväma vandringsskor och lätta skor för runt lägret.

Tandborstar, tandkräm, tvål, handdukar och toalettpapper. En liten första hjälpen-kit med plåster, desinfektionsmedel och smärtstillande är också viktigt.

Övrig utrustning

Det finns även en del övrig utrustning som kan vara bra att ha. Bland annat pannlampor och ficklampor med extra batterier är nödvändiga för att navigera i mörkret.

Hopfällbara stolar och ett campingbord kan göra måltider och samvaro bekvämare. Sedan kan myggnät eller myggspray, samt solkräm, kan skydda er mot insekter och solbränna.