Drömmer du om ett tjockare hår?

Har du ett hår som känns något tunt och önskar att det vore tjockare? Just att förbättra hårkvaliteten och öka volymen är inte så svårt, det handlar helt enkelt om att kombinera olika strategier och vanor. Behöver du en guide för tjockare hår, eller bara lite tips, läs vidare.

Satsa på en balanserad kost

Vad du äter kan påverka ditt hår, en hel del. En näringsrik diet är nyckeln till hälsosamt hår. Proteinrika livsmedel som ägg, fisk, och baljväxter främjar hårväxt. Även vitaminer som A, C, E och biotin samt mineraler som järn och zink spelar en viktig roll. Det finns även kosttillskott för dig som har svårt att få i dig alla de rätta ämnena via maten.

Satsa på bra hårvård

Hur du tar hand om håret är även det viktigt. Det är bra att vara försiktig med hur du hanterar ditt hår, så du minskar skador och brytning av håret. Använd bredtandade kammar för att reda ut blött hår och undvik att borsta det för ofta, särskilt när det är blött. Se även till att du använder dig av rätt schampo och balsam som passar din hårtyp och som inte innehåller hårda kemikalier som kan torka ut håret. Ibland kan även att byta till sulfatfria produkter göra skillnad.

Du bör även se till att regelbundet klippa topparna, så att du slipper få kluvna hårtoppar som kan göra håret tunnare. Undvik även att överanvända värmeverktyg.

Fler bra tips

Utöver ovan tips, så kan du även se till att försöka stressa mindre, eller hantera din stress genom avslappningsövningar, yoga eller meditation. Sedan kan även vissa naturliga ingredienser som kokosolja, aloe vera och ricinolja bidra till att förbättra hårets tillstånd.

Om problemet med tunnare hår kvarstår trots ansträngningar då kan det vara bra att konsultera en professionell trikolog för att få skräddarsydda råd och rekommendationer.